Ubitec Oy toimittaa Vantaan Energialle valmistuvaan korkealämpölaitokseen kaikki Valmetin savukaasujen lauhdutusprosessin sähköistykseen ja instrumentointiin liittyvät asennukset.

Sopimus Valmetin kanssa allekirjoitettiin vuoden alussa, ja se on Ubitecille merkittävä. Projekti työllistää Ubitecia noin 15–20 asentajan verran. Asennustyöt päästään aloittamaan touko-kesäkuun tienoilla, ja ne valmistuvat joulukuussa.

”Ubitec vastaa hankkeessa laajasta kokonaisuudesta, mikä sisältää niin prosessi- ja rakennussähköistyksen toteuttamisen kuin instrumentointityöt aina koestamiseen saakka”, Ubitecin toimitusjohtaja Leo Nokelainen kertoo.

Poikkeuksellisen laaja kokonaisuus

Ubitec ja Valmet ovat aiemminkin tehneet vahvaa yhteistyötä. Vastaavanlaisia savukaasupesuriprojekteja on tehty viime vuosina muun muassa Kokkolassa sekä Pärnussa, Virossa. Nokelainen uskoo, että kokemukset hyvin toimivasta yhteistyöstä vaikuttivat sopimuksen syntymiseen.

“Olemme toteuttaneet Valmetin kanssa tehdyt projektit omalta osaltamme aikataulussa ja laadukkaasti. Toimintatapaamme kuuluu se, että pyrimme aina vetämään yhtä köyttä asiakkaan työryhmän kanssa ja reagoimaan muutoksiin joustavasti”, Nokelainen sanoo.

“Kyseessä oleva Ubitecin tekninen toimitus on hyvin pitkälti vastaavanlainen kuin muissakin meille tyypillisissä prosessiteollisuuden hankkeissa, esimerkiksi kattilalaitosprojekteissa. Tämän toimituksen tekee erityiseksi se, että meidän näkökulmastamme se on savukaasuprosessiksi poikkeuksellisen laaja kokonaisuus.”

Vantaan Energian korkealämpölaitos käsittelee valmistuessaan varalliseksi luokiteltua ja kierrätykseen soveltumatonta jätettä. Savukaasujen lauhdutuslaitteisto ottaa talteen tässä polttoprosessissa syntyvän lämmön, joka voidaan hyödyntää vantaalaisten kiinteistöjen lämmitykseen. Heinäkuussa 2025 valmistuvasta laitoksesta saatava hukkalämpö vähentää maakaasun ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tukee siirtymistä puhtaaseen energiantuotantoon.

“Meille on tärkeää olla mukana projekteissa, jotka tukevat tulevaisuuden ilmastotavoitteita ja edistävät vihreää siirtymää, Nokelainen toteaa.

Lisätietoja

Leo Nokelainen, toimitusjohtaja, Ubitec Oy, p. 040 575 0607.

Kuva: Vantaan Energia

Ubitec lyhyesti

Ubitec Oy on erikoistunut prosessi- ja energiateollisuuden sähköistys- ja instrumentointiprojekteihin sekä teollisuuden kunnossapito-, asennus- ja huoltopalveluihin. Yhtiö palvelee asiakkaitaan sekä Suomessa että ulkomailla. Yhtiö on perustettu vuonna 2012 Tampereella, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin. www.ubitec.fi.

Vantaan Energia lyhyesti

Vantaan Energia Oy on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä ja tuottaa lämpöä, sähköä ja energiatehokkuuspalveluita. Yhtiön tavoitteena on olla hiilinegatiivinen kiertotalousenergiayhtiö vuonna 2030. www.vantaanenergia.fi.

Valmet Oyj lyhyesti

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin liikevaihto vuonna 2023 oli noin 5,5 miljardia euroa. Valmetin osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä, ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa. www.valmet.com.